فرهنگ سازمانی

[button text=”عارضه‌یابی” style=”shade” size=”larger” radius=”99″]

در مطالعه و بررسی مفاهیم انتزاعی همچون فرهنگ، نباید اجازه بدهیم ابهام بر منطق پیروز شود. همان‌طور که برای اجرای دوره‌های آموزشی و ارتقای مهارت‌های شغلی و فردی کارکنان از مرحله‌ی بنیادی، یعنی نیازسنجی، شروع کردیم، در تعیین مداخلات موردنیاز برای فرهنگ سازمان هم از تشخیص معضل‌ها یا همان عارضه‌یابی استفاده می‌کنیم. متخصصان برای تشخیص تک‌تک اجزای فرهنگ، از لایه‌های زیرین تا رفتارهای عینی و مشاهده‌شده، آموزش دیده‌اند و با سپری کردن مدت‌زمانی مشخص در فضای سازمان و با در پی گرفتن رویکردی همه‌جانبه، از جمله مشورت با نفرات ارشد سازمان، مشکلات فرهنگ سازمان را تشخیص می‌دهند. اما تنها هدف عارضه‌یابی تشخیص مشکلات نیست؛ بلکه این فرآیند همچنین قصد دارد نقاط‌قوت فرهنگ سازمان که آن را از رقبایش متمایز می‌کند، شناسایی کند و مورد تأیید قرار دهد تا در طول اجرای مداخلات، فراموش یا کمرنگ نشوند.

 

[button text=”برنامه‌ریزی” style=”shade” size=”larger” radius=”99″]

بر اساس آن‌چه لازم است از فرهنگ سازمان شما اصلاح یا تقویت شود، اقدامات آموزشی (به صورت حضوری یا غیرحضوری در قالب کتاب و غیره)، مشاوره‌ای (فردی و گروهی) و سایر مداخلات (برای مثال تغییر محیط فیزیکی سازمان، در صورت نیاز) برنامه‌ریزی می‌شوند. مشابه با توضیحات دوره‌های آموزشی، در اجرای برنامه و فالوآپ نتایج نیز همراه شما خواهیم بود.

 

[button text=”تغییر و تحول سازمانی” style=”shade” size=”larger” radius=”99″]

تغییر و تحول سازمانی: فراموش نکنید با پیشرفت فناوری، حرکت به سوی کلان‌داده، داده‌بنیان شدن کارها، افقی شدن ساختار سازمان‌ها، تغییر روحیات و اولویت‌های نسل جدید و تحول مداوم محیط اطراف، انعطاف‌پذیر بودن و سازگاری فرهنگ سازمان ضرورت بیشتری می‌یابد. نکته این‌جاست با معاینه و عارضه‌یابی مرتب فرهنگ سازمان می‌توان از تحولات عمده و انقلابی، که زمان‌بر و گران‌قیمت هستند، اجتناب کرد و در عوض، گام‌به‌گام با تغییرات پیش رفت و ساختار و فرهنگ سازمان را به تدریج اصلاح کرد.

پیمایش به بالا